www.allfree-stuff.com


Sunday, January 2, 2011

Internet and Web Technologies - Multiple Choice/Objective Questions (Part 2)


1. Who contributed the term “Hypertext”?
a. Tim Bernes Lee
b. Scott E. Fahlam
c. Ted Nelson
d. William Gibson

Ans :- c

2.
Syntax of PHP is similar to:-
a. Perl or C
b. Perl and C
c. Only C
d. Only Perl

Ans :- b

3. Google bomb is:-
a. Spam Mail
b. Shared Network
c. Successful Bloggers
d. Inflate Website’s Search Ranking

Ans :- d

4. What is not an area of study within Human Factors research?
a. Human Anatomy
b. Human performance
c. Technology design
d. Human and technology interaction

Ans :- a

5. Google was founded by:-
a. Larry Page & Sergey Brin
b. David Filo & Jerry Yang
c. Jeff Bezos
d. Shawn Fanning

Ans :- a

6. Archy is:-
a. keyboard driven UI
b. Mouse driven UI
c. Joystick driven UI
d. both a & b

Ans :- a

7. Which is the earliest social networking site?
a. classmates.com
b. orkut.com
c. facebook.com
d. None

Ans :- a

8. Modem stands for:-
a. Modulator & Demodulator
b. Memory Demagnetization
c. Monetary Devaluation Exchange Mechanism
d. Monetary Demarkation

Ans :- a


9. Which of the following interface design principles does not allow the user to remain in control of the interaction with a computer?
a. allow interaction to interruptible
b. allow interaction to be undoable
c. hide technical internals from casual users
d. only provide one defined method for accomplishing a task

Ans :- d


10. Which of the following is not a method of accessing the web?
a. ISDN
b. DSL
c. Modem
d. CPU

Ans :- d

11. The Macintosh menu bar is faster than the Windows menu bar primarily because of:
a. the power law of practice
b. task analysis
c. Fitt’s Law
d. perceptual fusion

Ans :- c

12. Two different principles widely used in GUI design are Application oriented interfaces and:-
a. Object User Interfaces
b. Object Oriented User Interfaces
c. Touch interfaces
d. Attentive User Interfaces

Ans :- b

13. Which model depicts the image of a system that an end user creates in his or her head?
a. design model
b. user model
c. system model
d. system perception

Ans :- d


14. You can load a VCR tape the right way because of:
a. physical constraints
b. logical constraints
c. semantic constraints
d. cultural constraints

Ans :- a

15. WUI stands for:-
a. Web –based User Interface
b. Web User Intelligent
c. Web Urgent Interface
d. None

Ans :- a


16. What is GOMS?
a. Goals, Operations, Module, Selection
b. Goals, Operators, Methods, Selection
c. Goals, Operating system, Methods, Selection
d. None

Ans :- b


17. JavaScript was originally called as:-
a. Java web scripting
b. LiveScript
c. HTML Jscript
d. None

Ans :- b


18. CLI stands for:
a. Class Line Interface
b. Computer Line Interface
c. Command Line Interface
d. None

Ans :- c


19. BCI stands for:-
a. Brain Chip Interface
b. Brain Computer Interconnection
c. Brain Computer Interface
d. None

Ans :- c


20. Which of the following interface design principles reduces the user's memory load?
a. define intuitive shortcuts
b. disclose information in a progressive fashion
c. establish meaningful defaults
d. provide an on-line tutorial
e. answers a, b and c

Ans :- e


21. Who is NOT involved in Human Factors research?
a. Animals
b. Scientists
c. NASA
d. Technology designers

Ans :- a


22. What is human-centered design?
a. Design of human beings
b. A term used in drawing
c. A teaching method
d. A methodology in technology design

Ans :- d


23. Which model depicts the profile of the end users of a computer system?
a. design model
b. implementation model
c. user model
d. user's model

Ans :- c


24. User Interfaces are commonly programmed using:-
a. application driven architecture
b. network driven architecture
c. event driven architecture
d. None

Ans :- c

1 comment:

aparna john said...

Hi,Great contrast in Web Design Cochin can leave a very good first impression on a user. Without a focal point, the viewer is generally lost in a sea of equally-sized elements and typography.Thanks.............