www.allfree-stuff.com


Sunday, January 2, 2011

Internet and Web Technologies - Multiple Choice/Objective Questions (Part 1)


1. This lightweight protocol provides a way for programs to interact with each other, even if using different operating systems and located behind a firewall.
a. CORBA
b. SOAP
c. RMI
d. DCOM

Ans :- b


2. This platform simplifies application development and decreases the need for programming and programmer training by creating standardized,reusable modular components.
a. GDMO
b. JES2
c. J2EE
d. JNDI

Ans :- c


3. What technology is being referred to as Web 3.0?
a. Open Source Technology
b. The Semantic Web
c. Read Write Web
d. Social Networking

Ans :- b


4. This method ensures that each XML element type and attribute name has a unique identity.
a. namespace
b. fully-qualified domain name
c. Multiprotocol Label Switching
d. named pipe

Ans :- a


5. This term encompasses the plans, methods, and tools aimed at modernizing, consolidating, and coordinating the computer applications in an enterprise.
a. EAI
b. EDI
c. grasping plan
d. decision support system

Ans :- a


6. This markup language is considered to be extensible because of its unlimited and self-defining markup symbols.
a. HTML
b. XHTML
c. XML
d. W3C

Ans :- c



7. This XML-based registry is intended as on online Internet registry for businesses worldwide.
a. Universal Plug and Play
b. UDDI
c. Uniform Resource Locator
d. UDF

Ans :- b


8. This application program interface (API) from Sun Microsystems supports messaging between computers in a network.
a. write once, read many
b. Short Message Service
c. Simple Mail Transfer Protocol
d. Java Message Service

Ans :- d


9. Scribd is:-
a. email client
b. blog
c. chat server
d. file sharing repository

Ans :- d


10. This XML extension is a standard way to describe how to transform the structure of an XML document into an XML document with a different structure.
a. extract, transform, load
b. tree structure
c. XSLT
d. phase change

Ans :- c


11. This is a data structure representing a service type in a Universal Description, Discovery, and Integration registry.
a. model-view-controller
b. tModel
c. Venn diagram
d. exploratory model

Ans :- b


12. When was IE8 released?
a. March 19th 2009
b. March 19th 2008
c December 10th 2008
d. January 21st 2009

Ans :- a


13. Mozilla Thunderbird is an Internet browser
a. True
b. False

Ans :- b


14. Name the founder of Wikipedia?
a. Tim Shell
b. Jimmy Wales
c. Jason Richey
d. Bomis

Ans :- b


15. This XML-based language is used to describe the services a business offers and to provide a way for individuals and other businesses to access those services electronically.
a. Xerces
b. X-Box
c. XUL
d. WSDL

Ans :- d



16. How much did News Corp. pay for MySpace?
a. $580 Million
b. $440 Million
c. $ 290 Million
d. $880 Million

Ans :- a


17. PHP stands for:-
a. Preprocess Hypertext
b. Preprocessor Hypertext
c. Hypertext Preprocessor
d. None


Ans :- c



18. What does AJAX stand for?
a. Asynchronous JavaScript & XML
b. Automatic JavaScript & XML
c. Asynchronous JavaScript & XHTML
d. Adaptive JavaScript & XML

Ans :- a


19. At which site can you just click on the word's first letter if you don't know how to spell the whole word?
a. Google
b. Yahoo! Kids
c. Kidsclick
d. Ask for Kids


Ans :- c



20. RSS stands for:-
a. Really Simple Standards
b. Really Simple Synonyms
c. Really Simple Syndication
d. Really Simple Specifications

Ans :- c

2 comments:

kdp said...

Thanks for the efforts on gathering useful content and sharing here. You can find more questions and answers related to web technologies in the below forum.

Web technologies question and answers forum

Okunola Moruf said...

Thank you for the job well done.I found thIS material very useful
...Okunola M.A